ACTIVITĂȚI
Împreună pentru educație

Împreună pentru educație

”Îi poți da unui elev câte o lecție în fiecare zi, dar dacă îl poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii.” 

O societate educată este și o societate sănătoasă din toate punctele de vedere. Educația reprezintă pilonul de bază al societății, iar oamenii în general ar trebui să se raporteze mai mult la educatori, la această calitate a umanității.

În acest context, Crucea Roșie filiala Sălaj a donat Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Hida mobilier școlar și dulapuri de depozitare a instrumentelor pedagogice. Întreg mobilierul a fost donat de către OSTEUROPAHILFE TRIUMPH DES HERZENS din  ELVEȚIA. Colaborarea deosebită pe care Crucea Roșie Sălaj o are cu această fundație din Elveția a făcut ca în timp numeroase instituții din Sălaj să beneficieze de mobilier și aparatură de ultimă generație venite de la partenerii elvețieni. Să nu uităm că Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie s-a născut în tocmai Elveția la inițiativa omului de afaceri  Henry Dunant. În timpul primei conferințe la Geneva în 1864, s-a adoptat o emblema distinctivă – o cruce roșie pe fond alb (reversul drapelului elvețian) – cu scopul de a identifica și, prin urmare, de a proteja voluntarii care acorda ajutor soldaților răniți. Astfel, a luat ființă, ca instituție, Crucea Roșie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *