Mesajul președintelui

Mesajul președintelui

În aceste momente îngrijorătoare pentru fiecare dintre noi și pentru familiile noastre, Crucea Roșie Română este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19). 

Suntem alături de populație, în prima linie a asistenței umanitare, și încercăm, prin toate mijloacele, să venim în ajutorul tuturor categoriilor sociale afectate de pandemie. 

Asistăm și ajutăm zilnic persoane fără familie și vulnerabile, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază și pachete igienice, conform normelor și standardelor organizației în situații de urgență. 

Pentru persoanele aflate în spații de carantină, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale, în limita stocurilor disponibile, materiale de primă necesitate: alimente greu perisabile, apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie. 

Grație solidarității și implicării prompte a zeci de companii private sau de stat, Crucea Roșie Română face achiziții de echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale care sunt necesare pentru siguranța personalului medical și pentru tratarea pacienților din România. 

Zeci de produse alimentare sau non-alimentare, donații în natură primite de la partenerii noștri sunt distribuite cu sprijinul voluntarilor, atât la unități medicale, cât și la cămine pentru persoane vârstnice, centre de ocrotire a copiilor sau centre pentru persoanele fără adăpost. Nu uităm nici persoanele refugiate în țara noastră, cărora le asigurăm, în limita stocurilor, pachete cu alimente și produse de igienă.

Aproximativ 1000 de voluntari monitorizează zilnic prin telefon persoanele izolate la domiciliu.

Crucea Roșie Română desfășoară o campanie națională de informare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus. Cu concursul voluntarilor noștri, materialele de informare au ajuns în mediul urban și în mediul rural, iar campania se desfășoară de asemenea online. Mulțumesc miilor de voluntari ai Crucii Roșii, de care sunt foarte mândră! 

Am lansat și campania națională de strângere de fonduri “România salvează România”, în cadrul căreia se pot dona 2 euro prin numărul special de SMS 8827. Donații pot fi făcute și prin intermediul site-ului Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro

Cu toții suntem tulburați de răspândirea galopantă a acestei afecțiuni necunoscute până acum. Dar îndemn pe cetățenii noștri la calm și rațiune. În aceste momente, este nevoie să dăm dovadă de grijă față de aproapele nostru, să fim responsabili și, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităților competente. Împreună, suntem o forță capabilă să învingă această amenințare la adresa sănătății noastre. 

signature asr

Majestatea Sa Custodele Coroanei Române
Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România