ACTIVITĂȚI
Acțiuni caritabile ale Crucii Roșii Sălaj

Acțiuni caritabile ale Crucii Roșii Sălaj

În această perioadă, în care fiecare gest cât de mic pentru ajutorarea aproapelui contează, voluntarii și personalul Crucii Roșii filiala Sălaj, au fost implicați în două campanii umanitare. Pe lângă efortul constant pe care îl fac reprezentanții Crucii Roșii Sălaj pentru a veni în sprijinul oamenilor și al autorităților, aceștia sunt implicați și dedicați tuturor acțiunilor care au scop umanitar.

            Prima campanie s-a desfășurat pe raza comunei Ileanda, la solicitarea autoritaților locale, unde au existat 3  persoane din 3 familii mai numeroase, care au fost confirmate cu scabie sau râie, așa cum este cunoscută în rândul populației, este o afecțiune a pielii provocata de un mic acarian numit Sarcoptes scabiei. O mâncărime intensă are loc în zona în care acarianul se află fapt ce îi determină pe cei afectați sa își „rupă” pielea în încercarea de a potoli senzația. Scabia este contagioasa și se poate răspândi rapid prin contactul fizic cu cei din jur, indiferent că vorbim de membrii familiei, grupul de colegi ai copilului sau colegii de muncă. Afecțiunea poate fi ușor tratata. Medicamentele aplicate pe piele ucid acarienii care provoacă scabia și ouăle acesteia. Prin intermediul asistentei medicale comunitare din cadrul primăriei Ileanda au fost distribuite cutii cu alifie necesară pentru tratamentul persoanelor afectate de scabie.

O a doua campanie a fost organizată de spălătoria din cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice A doua familie, care s-a adresat persoanelor în vârstă, lipsite de posibilitatea de deplasare. În acest sens, voluntarii Crucii Roșii Sălaj au preluat rufele murdare și le-au dus la spălătoria Centrului  A doua Familie, iar după curățare le-au returnat  familiei care au beneficiat de aceste servicii. Prin astfel de acțiuni Crucea Roșie Sălaj dorește să conștientizeze și restul comunității că a dărui câte puțin, poate contribui la dezvoltarea unei societăți mai sănătoase și poate de asemenea să ne răsplătească în timp acest efort construit acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *