ACTIVITĂȚI
Crucea Roșie Sălaj vine în sprijinul Spitalului Județean din Zalău

Crucea Roșie Sălaj vine în sprijinul Spitalului Județean din Zalău

„Este obligația noastră să depășim orice formă de mizerie, pentru că Dumnezeu trăiește în toți oamenii. Caritatea nu este un program social, ci o expresie a acestei unități vii a tuturor”.   Preot  Rolf-Philipp Schönenberger.

            Acțiunile de caritate a Crucii Roșii Sălaj continuă în această perioadă prin sprijinul oferit instituțiilor medicale sau publice, școli, autorități administrative teritoriale, persoanelor fizice aflate în dificultate etc. Într-un parteneriat cu Instituția Prefectului Sălaj au fost donate către Spitalul Județean din Zalău echipamente de operații, costume de protecție pentru personalul medical, instrumente medicale, feșe medicale, comprese, dispozitive medicale, în valoare de peste 100.000 lei.  La descărcarea lor, au dat o mâna de ajutor cei doi subprefecți ai județului Sălaj, Romeo Sârca și Robert Vasvari, alături de Lorena Filip, director al Crucii Roșii, filiala Sălaj și voluntari ai Crucii Roșii. Toate acestea vin să completeze necesarul de echipamente medicale a spitalului în această perioadă deosebită.

            Astfel de acțiuni ale Crucii Roșii Sălaj sunt posibile prin intermediul parteneriatului cu Fundația  Osteuropahilfe  care trimite periodic astfel de echipamente atât de necesare societății.  Fundația  Osteuropahilfe  din Elveția aflată sub coordonarea preotului Rolf-Philipp Schönenberger și-a început activitatea în anii 1993 având ca scop principal ajutorarea  familiilor și copiilor care au nevoie de sprijin în multe țări din Europa de Est, având azi o activitate de peste 20 de ani. În acest scop, se efectuează anual peste 100 de acțiuni  de ajutor, prin care bunurile destinate nevoilor zilnice sunt livrate familiilor care au nevoie și instituțiilor sociale. În Sălaj colaborarea a fost posibilă și datorită directorului general al Fundației, Stefan Müller.  El se ocupă de toate aspectele Fundației Osteuropahilfe  și este persoana de contact pentru donatori și organizațiile partenere din țară și din străinătate. Domeniul său de activitate include, de asemenea, marketing, comunicare și asigurarea strângerii de fonduri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *